Door op 20 april 2012

Vocht- en ventilatieproblemen Spoorwijk

Donderdag 19 april heeft wethouder Marnix Norder (PvdA) een bezoek gebracht aan de huurders van woningcorporatie Vestia in Spoorwijk. De bewoners, georganiseerd in de actiegroep “effe puffe, liever niet” boden eind 2010 een zwartboek over ernstige vocht- en ventilatieproblemen in hun woningen aan de wethouder aan.

Norder is tijdens dit bezoek bijgepraat door de bewoners over de huidige situatie in de woningen, de manier waarop door Vestia de beloofde onderhouds- en herstel werkzaamheden zijn uitgevoerd en de klachten die de bewoners nog steeds hebben.

Over het algemeen was de wethouder erg tevreden over het feit dat Vestia maatregelen heeft genomen. De ventilatiesystemen zijn door Vestia bijvoorbeeld grondig vernieuwd. Wel wil hij zeker weten dat de bewoners door deze maatregelen het binnenklimaat van de woningen nu echt voldoende is. Daarom heeft de wethouder toegezegd een eigen meting te laten doen naar de luchtkwaliteit in de woningen. Ook heeft hij beloofd met Vestia te gaan praten over de warmtepomp. Volgens de bewoners functioneert dit verwarmingsysteem nog steeds niet goed.

PvdA-raadslid Gerard Verspuij bracht eerder al een bezoek aan ‘effe puffe’ en sprak hierover eveneens met Vestia.