Door op 13 maart 2014

Voorkom een verloren generatie!

De PvdA heeft vandaag een aanvalsplan gepresenteerd om de jeugdwerkloosheid in Den Haag aan te pakken. In Den Haag staan 5200 jongeren werkloos aan de kant. Door de economische crisis is hun aantal explosief gestegen.

“Honderden jongeren hebben moeite om een stage te vinden die noodzakelijk is om hun opleiding af te ronden en met een diploma van school te gaan.”, aldus PvdA-lijsttrekker Rabin Baldewsingh.

De PvdA Den Haag maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen die dit heeft voor onze jongeren in de stad. Baldewsingh: “Juist aan het begin van je loopbaan is het van belang dat je snel werkervaring opdoet en geen achterstand oploopt die moeilijk meer in te halen is. Voor de PvdA blijft  de aanpak van jeugdwerkloosheid de komende jaren topprioriteit. Er moeten snel minimaal 2500 banen en 1000 sociale stageplaatsen voor jongeren bijkomen. Daarvoor pleiten we voor een Sociaal Akkoord Jeugdwerkloosheid waarin de gemeente, het Haagse bedrijfsleven, het onderwijs en werknemersorganisaties samen afrekenen met de jeugdwerkloosheid in de stad.”

Zie hier het complete aanvalsplan >>