Door Jeltje van Nieuwenhoven op 12 februari 2016

Weer een stap vooruit met ontwikkelingen gebied Holland Spoor!

De PvdA is blij dat de ontwikkeling van het voormalig Belastingkantoor bij Holland Spoor eindelijk in beweging komt. Doordat het college het zogenoemde ‘voorkeursrecht’ toepast op het gebouw moet er nu op korte termijn beweging komen in de ontwikkeling van het gebouw. Dat is goed nieuws, want het kan niet zo zijn dat de eigenaar zo’n prominent gebouw jarenlang leeg laat staan en versloffen.Dat is slecht voor de leefbaarheid in de omgeving. “De gemeente kiest ervoor om een rol te spelen in de ontwikkelingen bij Holland Spoor. Wij denken dat dit de ontwikkelingen van de stadsentree bij Holland Spoor ten goede komt. Wat ons betreft gaat het zo snel mogelijk”, stelde PvdA-raadslid Jeltje van Nieuwenhoven in de raadsvergadering.

De ontwikkelingen rondom Holland Spoor zijn het laatste jaar flink op stoom gekomen. De straat van Holland Spoor naar het centrum (de Stationsweg) is eerder al flink opgeknapt en is beter toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Ook de nieuwe Albert Heijn en de kleine restaurants in het gebied rondom het station vergroten de levendigheid van het gebied. Dat is goed voor de stad, het veiligheidsgevoel wordt groter en het is wel zo fijn dat de omgeving er goed uitziet als je aankomt in Den Haag op Holland Spoor.

Op termijn zal er ontwikkeling komen van het belastingkantoor. De PvdA loopt alvast vooruit op de eventuele verbouwing. “Het moge duidelijk zijn dat de PvdA tijdens die ontwikkeling wil dat zowel wandelaars als fietsers zonder hinder langs de bouwwerkzaamheden kunnen passeren”, zei Jeltje van Nieuwenhoven. Wanneer de ontwikkeling plaatsvindt is nog niet duidelijk, maar gelukkig heeft de wethouder de PvdA nu al verzekerd hier keurig werk van te maken.

Jeltje van Nieuwenhoven

Jeltje van Nieuwenhoven

Jeltje is Raadslid en kandidaat-raadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Ze heeft een grote staat van dienst in de politiek. Zo was ze 23 jaar Kamerlid, waarvan vier jaar Kamervoorzitter. Op 74-jarige leeftijd sluit zij haar indrukwekkende carrière af, na acht jaar gemeenteraadslid in Den Haag. Met liefde blijft ze haar partij ondersteunen,

Meer over Jeltje van Nieuwenhoven