Door Paulien van der Hoeven op 13 juli 2016

Zomerblog Paulien: Reflectie

Reflectie.

Aan de temperatuur buiten is het nu toch ook echt voelbaar, het is zomer! Voor velen een periode van vakantie, de mogelijkheid om een ander ritme te kunnen volgende dan die werk dicteert, te genieten van al die mooie festivals in Den Haag, wellicht ook om erop uit te trekken. De zomer is ook een mooie periode voor reflectie. Om zo halverwege het jaar stil te staan bij vragen als, wat heeft me energie gegeven, waarover ben ik tevreden, welke route zie ik voor de toekomst en waar houd ik mee op?

Gisteren is de nieuwe premier, Theresa May, aangetreden in Groot-Brittannië. Een nasleep van de Brexit uitslag. De tweede vrouwelijke premier in de geschiedenis van onze buren over de Noordzee, (daar kunnen we wat van leren).De Brexit heeft veel turbulentie veroorzaakt. Jongeren zijn in opstand gekomen, de ene na de andere Brexit leider heeft de politieke arena verlaten, verliezen op de beursen. De Brexit heeft bij mij ook aangespoord tot reflectie. De uitslag maakte een onderstroom van onvrede zichtbaar. Ook in ons land en in onze stad is er onvrede. Grote groepen mensen voelen zich niet gehoord. Velen maken zich zorgen over hun baan (of het vinden daarvan), het onderwijs van hun kinderen, de kwaliteit van hun huizen en de zorg voor hun dierbaren, mensen voelen zich buitengesloten, gediscrimineerd. Thema’s waarop wij als PvdA het verschil willen en kunnen maken, wij staan voor solidariteit, voor zorgen voor elkaar, voor 1 DenHaag!

De Brexit heeft me energie gegeven, nog strijdbaarder gemaakt. Als bestuur willen we werken aan optimisme en solidariteit, en ten strijde trekken tegen cynisme en onverschilligheid. Deze zomer wil ik graag gebruiken om met alle leden die dat willen te reflecteren op hoe we dat als PvdA Den Haag dat nog beter kunnen doen. Ideeën die ik graag verzamel voor het verenigingsplan voor deze bestuursperiode die we op dit moment aan het schrijven zijn. Mocht je met mij daarover van gedachten willen wisselen dan ontmoet je ik graag op een zonnige plek in onze mooie stad.

Ik wens iedereen een mooie zomer!

Uw voorzitter,

Paulien van der Hoeven

Paulienvanderhoeven.pvda@gmail.com

Paulien van der Hoeven

Paulien van der Hoeven

“Centraal thema als lid van het bestuur van de PvdA is voor mij verbinding. Verbinding is de reden waarom ik lid ben geworden van de PvdA. De partij die staat voor solidariteit, en die bruggen wilt slaan tussen mensen met verschillende achtergronden. De PvdA is de volkspartij die midden in de samenleving staat. PvdA Den Haag

Meer over Paulien van der Hoeven