Door op 20 oktober 2014

Zorgen over toekomst kinderen en medewerkers Triodus

De Haagse PvdA maakt zich zorgen om het ontslag van de 350 medewerkers van kinderopvang Triodus. De medewerkers moeten opnieuw solliciteren bij de SWKGroep. De PvdA wil weten wat er gebeurt om het aantal definitieve ontslagen tot een minimum te beperken. Ook wil de PvdA weten of de continuïteit en kwaliteit van de kinderopvang is gewaarborgd.

Drama voor medewerkers

PvdA-raadslid Abderrahim Kajouane: “Het failliet van Triodus is een drama voor alle medewerkers. Zij moeten opnieuw solliciteren bij de SWKGroep en zijn op dit moment behoud van baan niet zeker. Dat geeft ontzettend veel stress en zorgen. Ik wil van het college van burgemeester en wethouders weten welke acties er worden ondernomen om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen hun baan kwijtraken”.

Samenwerking continueren

De PvdA wil ook dat de samenwerking met het onderwijs en het welzijnswerk goed wordt gecontinueerd. “Die samenwerking is belangrijk voor het welzijn van de kinderen op de opvang. De continuering daarvan staat met het faillissement van Triodus onder druk. Ik wil weten van het college wat zij gaat doen om deze samenwerking zo goed mogelijk te laten blijven”, aldus Kajouane.

Abderrahim Kajouane heeft namens de PvdA schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de zorgen omtrent het failliet van Triodus.

Lees hier de schriftelijke vragen van Aberrahim Kajouane.