Stages

Voldoende stageplekken zijn belangrijk voor de studievoortgang en ontwikkeling van scholieren en studenten. We zorgen er samen met werkgevers ook voor dat die stages er zijn.

Opleiding en ondernemerschap beter matchen

Goed draaiende ondernemingen hebben goede werknemers nodig. De aansluiting tussen wat het bedrijfsleven zoekt en wat studenten geleerd hebben kan met het oog daarop beter. In samenwerking tussen onderwijsinstellingen, ondernemingen, maatschappelijke organisaties gaat de gemeente Den Haag door met het beleid ervoor te zorgen dat scholieren worden opgeleid met kennis die in de praktijk ook nodig is. Bovendien zorgt de gemeente er met deze partijen voor dat studenten makkelijk stages kunnen vinden, en dat dit bedrijven weinig kost. En zorgt de gemeente voor over goedkope toegang tot vakopleidingen voor mensen met een laag inkomen.

Jongeren gaan aan het werk of naar school

Er zijn duizenden jongeren in Den Haag die niet naar school gaan, niet werken en geen ondersteuning van de gemeente krijgen. Deze jongeren moeten in beeld komen, en van daaruit worden begeleid naar school, of een stage, of aan het werk. We zorgen er samen met werkgevers ook voor dat die stages en dat werk er zijn.

De gemeente geeft het goede voorbeeld

De gemeente zelf is een van de grootste werkgevers van de stad. Daarom geeft de gemeente het goede voorbeeld: stages worden vergoed, en zijn bedoeld voor jongeren die nog studeren.

 

Één Den Haag voor iedereen

Één Den Haag voor iedereen

Den Haag is een kleurrijke en diverse stad met een internationale uitstraling. Ruim de helft van alle inwoners is van niet-Nederlandse afkomst. Deze diversiteit brengt veel kansen, maar ook uitdagingen. De Haagse PvdA gaat voor één Haagse samenleving waar iedereen zich thuis voelt.

Lees verder