Kandidaat-raadslid | 14

Chantal Linnemann

Chantal is een authentiek volksvertegenwoordiger. Ze gaat dagelijks de straat op, om met mensen in gesprek te zijn over hun wel en wee. Ze voelt waar de pijn zit bij mensen. Van daaruit strijdt Chantal voor gelijke kansen voor iedereen. Ze vecht tegen armoede en voor goed werk, goed onderwijs en goede opvoeding. Chantal is benaderbaar, invoelend en down to earth.

“Mama, waarom slaapt mijn vriendinnetje met meerdere zussen op de slaapkamer? Waarom heeft mijn vriendje geen winterjas en loopt hij op gympjes, dat is toch voor de zomer? Mama, waarom viert mijn vriendinnetje haar verjaardag niet? “ Simpele vragen, waar ik het antwoord wel op weet maar de oplossing niet binnen handbereik is. En dat kan ik niet uitleggen.

Sinds 2 jaar woon ik met mijn gezin in de wijk Mariahoeve. De groenste wijk van Den Haag, zeggen ze.  Met hele diverse bewoners: Jong, oud, Hollands, met 2e en 3e generatie met migratieachtergrond, nieuwkomers, rijker en – vaak verborgen –  arm.  En dat allemaal door elkaar heen. Waar je in de ene straat staat tussen de goed geïsoleerde koopwoningen met keurig aangeharkte tuintjes, een paar stappen verder is het een heel stuk slechter gesteld met de huurwoningen. Daar zitten soms gezinnen met kinderen op de kleine vierkante meters met vochtproblemen. Verhuizen gaat niet zo maar, maar de gezondheidseffecten zijn merkbaar bij de kinderen. Kinderen die sneller achterstanden oplopen op school omdat ze niet zo goed kunnen meekomen. Tot frustratie van ouders die het graag beter hadden gewild voor hun kinderen maar soms zo in de problemen zitten dat ze een weg eruit niet kunnen vinden. Waar verschillende instanties de deuren soms platlopen, en anderen vergeten lijken te worden. Die ongelijkheid is alleen al in Mariahoeve zo ontzettend merkbaar dat ik vragen van onze dochter daarover niet eens meer weet te beantwoorden. En daarom zet ik mij in voor iedereen in Den Haag. Ik wil een Den Haag waar je goed en fijn kunt wonen, iedereen een gelijke kans heeft op goed onderwijs of werk en armoede tot de verleden tijd behoort.”