Kandidaat-raadslid | 5

Wimar Bolhuis

Wimar is fractievertegenwoordiger en kandidaat-raadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Hij is deze raadsperiode, als fractievertegenwoordiger, van grote toegevoegde waarde geweest voor de PvdA-fractie. Daarnaast is hij promovendus aan de Universiteit Leiden. Wimar koppelt zijn Haagse wortels aan een brede dossierkennis en een sterk ontwikkeld politiek gevoel. Wimar is in staat om in korte tijd ieder complex vraagstuk te doorgronden, hierop een realistisch idee te ontwikkelen en dit – samen met anderen – vervolgens in concrete daden om te zetten. Slim en daadkrachtig.

“Graag zet ik me in voor de stad waar ik opgroeide en me thuis voel. Ik zat hier op de basisschool en de middelbare school, woonde als student in de Stationsbuurt, Rivierenbuurt en Regentessekwartier, en woon nu met veel plezier in de Bloemenbuurt. Als student werd ik lid van de PvdA, omdat ik wil dat ieder mens een echte kans op zelfstandigheid, vrijheid en vooruitgang krijgt. Daarom wil ik me de komende jaren inzetten voor betaalbare woningen waar je snel in terecht kan. De opdracht voor de komende jaren: bouwen, bouwen, bouwen. Middenhuur, sociale huur en koopwoningen voor startende gezinnen.”

Wat doe ik in het dagelijks leven? Na mijn werk als politiek assistent van Jetta Klijnsma ben ik nu promovendus aan de Campus Den Haag. Ik schrijf een proefschrift over de CPB-doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s en regeerakkoorden. Ik ben afgestudeerd econoom, bestuurskunde en sociaal psycholoog en werkte eerder bij de Tweede Kamer en het ministerie van Financiën. In mijn vrije tijd hou ik van sporten: hardlopen, korfballen, voetballen, wielrennen, skieën – bijna alles. Daarom voer ik, samen met Abderrahim Kajouane en Rajesh Ramnewash, voor de PvdA het woord op de onderwerpen Financiën, Economie en Sport. Als u suggesties heeft hoe het gemeentelijk beleid beter kan, neem contact met me op.”