PvdA Den Haag reikt Toekomstmaatschappijprijs uit aan stichting 2gather

1 mei 2022

De Toekomstmaatschappijprijs reikt de PvdA Den Haag dit jaar uit aan de Stichting 2gather. Dit mooie initiatief staat bekend om haar emancipatie- en burgerschapsworkshops in zes stadsdelen in de stad. Met deze uitreiking sluit de PvdA Den Haag zondag een mooie 1 mei-viering af.

Stichting 2gather biedt bewoners al sinds 2014 laagdrempelige activiteiten aan of helpt hen om deze zelf te organiseren. Zo organiseerde de stichting trainingen over de rechtsstaat, workshops om vrouwen weerbaar te maken en hielp ze mee in het maken en rondbrengen van maaltijden voor ouderen. “Hiermee werkt de stichting onder de bezielende leiding van Hafida Leri keihard aan emancipatie en volwaardig burgerschap van de Hagenaar en Hagenees”, aldus Marko Fehres, voorzitter van de jury. Met de prijs krijgt het initiatief een rode hamer en een cheque van 750 euro. Deze prijs moet ten goede komen aan het project waar de organisatie aan werkt.

De prijs riep de Haagse afdeling van de PvdA in 2019 in het leven als een eerbetoon aan Pieter Jelles Troelstra, (mede-)oprichter en leider van de Nederlandse sociaaldemocratie. Initiatieven die de prijs ontvangen, moeten dan ook dichtbij sociaal-democratische idealen staan, vechten voor het algemeen belang, een goed voorbeeld geven en zonodig tegen de stroom inzwemmen. Voorgaande jaren ging deze prijs naar Stagehuis Schilderswijk, Youth for Climate en de Kinderraad van de Stichting Leergeld.

1-meiviering

De uitreiking is een sluitstuk op de 1-meiviering van de Haagse afdeling van de PvdA op de Dag van de Arbeid. Het thema van deze viering is ‘terugkeer van de solidariteit’ en bestaat uit toespraken van de fractievoorzitter Martijn Balster, de voorzitter van de Jonge Socialisten Den Haag-Leiden, Abdelkader Karbache, en Gijs van Malsen, PvdA-fractievoorzitter in Rijswijk en fervent voorvechter van het openhouden van het asielzoekerscentrum voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook zingt het Rijswijks Strijdkoor ons toe en reiken we een speldje of penning uit aan Haagse leden die 25, 50 en 65 jaar lid zijn van de partij.