Start van de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer

25 augustus 2023
22 November gaan we in Nederland bepalen welke regering we de komende 4 jaar gaan krijgen. Dat is ongewis en tegelijkertijd zal het resultaat enorm van invloed zijn. 13 Jaar Rutte … We moeten met elkaar zorgen dat er weer een aantal dingen worden opgepakt, dat beleid wordt gekeerd en dat de gewone burger meer gaat merken dat we in een rijk en welvarend land wonen. Dat dit laatste echt niet voor iedereen geldt weten we allemaal. Om maar een paar termen te noemen: armoede, onderwijs, woningbouw, stikstof en milieu, landbouw.
Als PvdA gaan we met GroenLinks proberen om de grootste te worden, zodat we een minister-president krijgen en een mooie regering kunnen vormen. Is dat te optimistisch gedacht? Zeker nu Omtzigt met een eigen partij mee doet? We weten het niet, we kunnen niet in de toekomst kijken. Wat we wel weten is dat we om 22 november landelijk zo goed mogelijk te scoren, hier in Den Haag, met zoveel leden, zoveel betrokken partijgenoten, er alles aan gaan doen.
Als bestuur van PvdA hebben we al informeel overleg gevoerd – of heet dat borrel? – met GroenLinks. Op onze eerste bestuursvergadering van 29 augustus a.s. gaan we zelf brainstormen wat we belangrijk vinden en hoe we dat willen aanpakken. Daarna gaan we met GL een plan de campagne maken. Zijn er ideeën? Willen mensen met ons in gesprek hierover? Graag! We staan open voor alle suggesties. Bij de seizoensopening  op 1 september hopen we veel mensen te zie, en naast alle gezelligheid ook gesprekken over de landelijke campagne te voeren. We zullen dan ook de eerste ideeën noemen en het campagneteam aan het woord laten.
Ik hoop van harte dat we 1 september met veel energie en vertrouwen de campagne kunnen starten, als bestuur, samen met GroenLinks, maar vooral met jullie, onze trouwe leden.
Met rode groet,
Het bestuur