Vacature beleidsmedewerker Politiek & Organisatie

16 mei 2023

Beleidsmedewerker Politiek & Organisatie

Ben jij een politiek dier en dossiervreter? Niet vies van wat leeswerk, kan je hoofd- van bijzaken onderscheiden en overzicht houden? Vind je het leuk om je vast te bijten in onderwerpen, maar kan je ook de vertaling maken naar de stad? Wil je samen met ons werken aan een duurzame stad met betaalbare woningen en gelijke kansen voor iedereen? Ben je initiatiefrijk, enthousiast en creatief?

Dan is de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA op zoek naar jou! Wij zoeken een beleidsmedewerker Politiek & Organisatie voor 32 uur per week. 

Dit ga je doen

Je werkt inhoudelijk, organisatorisch en strategisch mee met de gemeenteraadsfractie van de Haagse PvdA. Je helpt gemeenteraadsleden met hun politieke werk: het voorbereiden van debatten, het stellen van raadsvragen en het schrijven van moties en initiatiefvoorstellen. Je organiseert (werk)bezoeken voor raadsleden, je onderhoudt het netwerk van bewoners en organisaties, en je zorgt er daarmee voor dat de fractie zichtbaar is in, en in contact staat met de stad. Je denkt mee over de (lange termijn) strategie van de Haagse PvdA: qua politieke agenda en prioritering, en qua zichtbaarheid in de stad. 

Dit is wat we zoeken

  • Hbo- of wo denkniveau;
  • Affiniteit met het PvdA gedachtegoed;
  • Motivatie om je in inhoudelijke dossiers vast te bijten, en om ingewikkelde onderwerpen te vertalen naar heldere politieke voorstellen en inbrengen in debatten;
  • Organisatorisch en communicatief sterk: je vindt het leuk om bewoners en organisaties in de stad te benaderen en contact te onderhouden; 
  • Woonachtig zijn in Den Haag is een pré.

Hier kom je terecht

Je gaat werken voor een dynamische fractie die bestaat uit drie raadsleden, drie fractievertegenwoordigers (‘duo-raadsleden’) en je directe collega, onze Beleidsmedewerker Politiek & Communicatie. Daarnaast zal je veel samenwerken met de vereniging die bestaat uit vrijwilligers met veel denk- en organisatiekracht, en met de PvdA wethouder. 

We bieden een vaste werkplek met goede faciliteiten in ons fractiekantoor op het Haagse stadhuis. Je krijgt veel ruimte en vertrouwen in de invulling van je werk, maar bent ook flexibel om bijvoorbeeld op maandagavonden bij de fractievergaderingen aanwezig te zijn, en tijdens debatten die soms in de avond plaatsvinden.

Praktisch

Het gaat om een aanstelling voor een jaar voor 32 uur per week, met – bij goed functioneren – uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Salarisindicatie: bij een fulltime-aanstelling (36 uur) schaal 6 volgens de cao PvdA, periodiek op basis van het aantal jaren ervaring. Bij voorkeur begin je 21 augustus, maar in overleg kan dit ook eerder of later. 

Solliciteren? 

Stuur een motivatie en CV naar [email protected]. Richt je motivatie aan Janneke Holman. Reageren kan tot zondag 18 juni 2023. Gesprekken zullen op vrijdag 23 juni plaatsvinden. Mogelijk volgt er een tweede gesprek. Heb je vragen over de vacature? Mail dan naar Janneke.