Vacature: Beleidsmedewerker Politiek & Communicatie

1 juli 2022

Ben jij een politiek dier en nieuwsjunkie? Niet vies van wat leeswerk, maar weet je binnen vijf minuten waar het om gaat en weet je de boodschap helder over te brengen naar mensen in de stad? Initiatiefrijk, enthousiast en creatief? Iemand die niet tegen onrecht kan?

Dan is de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA op zoek naar jou. Wij zoeken een beleidsmedewerker Politiek & Communicatie voor 32 uur per week. 

Dit ga je doen

Je werkt inhoudelijk, communicatief en strategisch mee met de gemeenteraadsfractie van de Haagse PvdA. Je helpt gemeenteraadsleden met hun politieke werk: het voorbereiden van debatten, het stellen van raadsvragen en het schrijven van moties en initiatiefvoorstellen. Je communiceert wat de Haagse PvdA doet: op sociale media, op de website en je onderhoudt contact met de pers. Je denkt mee over de (lange termijn) strategie van de Haagse PvdA: qua politieke prioritering, campagnes en zichtbaarheid in de stad. 

Dit is wat we zoeken

  • Hbo- of wo denkniveau;
  • Affiniteit met het PvdA gedachtegoed;
  • Een vlotte pen, snel kunnen vertalen van politiek naar mensen in de stad;
  • Motivatie om je in inhoudelijke dossiers vast te bijten; 
  • Een scherpe politieke antenne en gevoel voor politieke verhoudingen;
  • Je bent flexibel, benaderbaar en zelfstandig
  • Ervaring met politiek, campagnes en/of content creatie voor sociale media is een pré;
  • Woonachtig zijn in Den Haag is een pré.

Hier kom je terecht

Je gaat werken voor een jonge, dynamische fractie die bestaat uit drie raadsleden, drie fractievertegenwoordigers (‘duo-raadsleden’) en een parttime medewerker. Daarnaast zul je veel samenwerken de vereniging die bestaat uit vrijwilligers met veel denk- en organisatiekracht en met de PvdA wethouder. 

We bieden een vaste werkplek met goede faciliteiten in ons fractiekantoor op het Haagse stadhuis. Je krijgt veel ruimte en vertrouwen in de invulling van je werk, maar bent ook flexibel om bijvoorbeeld op maandagavonden bij de fractievergaderingen aanwezig te zijn, en tijdens debatten die soms in de avonduren plaatsvinden.

Praktisch

Het gaat om een aanstelling voor een jaar voor 32 uur per week, met – bij goed functioneren – uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.  Salarisindicatie: op basis van ervaring, bij een fulltime-aanstelling (36 uur) schaal 7 volgens de cao PvdA, op basis van het aantal jaren ervaring. Bij voorkeur begin je per 22 augustus, maar in overleg kan dit later. 

Solliciteren?

Stuur een motivatie en CV naar [email protected]. Richt je motivatie aan Janneke Holman. Reageren kan tot woensdag 13 juli, 10:00 uur. Gesprekken zullen op 14 en 15 juli plaatsvinden (ben je dan op vakantie? Laat het weten, dan zoeken we een oplossing). Heb je vragen over de vacature? Mail dan naar Janneke.