Verslag ALV – door Ahlam Benali

17 juni 2022

Algemeen Leden Vergadering PvdA Den Haag

Op dinsdag 14 juni heeft de algemene ledenvergadering van de PvdA in Den Haag plaats gevonden. Die avond hebben we een nieuw afdelingsbestuur gekozen voor de periode 2022-2024.

Wij de leden, het bestuur en fractie kwamen om 19:15 uur bij elkaar in het Korzo Theater. Na een warm ontvangst en een fijne plek te hebben uitgekozen in de zaal sprak de wethouder Martijn Balster ons toe.

Hij sprak over de politieke actualiteiten. Hij noemde een aantal belangrijke punten op waar wij als partij trots op mogen zijn, maar ook punten waar wij als partij extra aandacht aan moeten besteden.

Omdat de afgelopen verkiezingen een verdrietige opkomst hadden en onze zorgen ook uitgaan naar de 57 procent niet stemmers willen wij als partij de komend jaren aandacht besteden aan: meer zichtbaar zijn in de wijken, vertrouwen opbouwen door contacten maken en de bewoners te betrekken bij de ontwikkelingen in de wijk. Ook zijn wij bewust dat communicatie een belangrijk punt is.

Op dit moment wordt er nog onderhandeld samen met andere vier partijen om de coalitie rond te krijgen. Ons voordeel is dat de partijen elkaar kennen en de samenwerking met GroenLinks ook goed en prettig verloopt.

De punten die tijdens de onderhandelingen centraal staan zijn: woningnood, nieuwbouw betaalbaar/duurzaam bouwen, stijgende energie kosten, armoede en tekorten in het onderwijs.

Omdat ik sinds kort ook partijlid ben, vind ik het belangrijk dat ik mijn wijk vertegenwoordig. Daarom ontvang ik zaterdag 25 juni het bestuur, leden en de fractie in Moerwijk. Ik ga met de partij wandelen door mijn wijk. Hiermee wil ik het nieuwe bestuur en de fractie meer betrekken bij de wijk. Tijdens de wandeling zal ik, de aandachtspunten benoemen die van belang zijn voor de bewoners. Ook zal ik punten meegeven die hopelijk meegaan op de politieke agenda.

Aan het eind van de route is er een gezamenlijke bijeenkomst van bewoners en organisaties die met de fractie, bestuur, wethouder en leden in gesprek kunnen gaan.

Ik vond de Algemene Leden Vergadering een fijne ervaring. Ik hoop op een intense samenwerking en ik wens meer diverse rode vrouwen binnen de partij. Ik geloof namelijk in de kracht van een vrouw die zeker kwetsbaar is, maar ook een diepe innerlijke wijsheid heeft.

We kunnen nergens op vooruit lopen, maar we gaan de goede kant op!

Ahlam Benali