Werkgroep Sociaal

De aanleiding voor het oprichten van de werkgroep Sociaal was de verkiezingsuitslag van november 2023: waarom scoorde de PVV zo hoog? Hoewel de PvdA/GroenLinks het helemaal niet zo slecht hadden gedaan, dachten we toch vaak: waarom vertrouwen de Nederlanders niet meer op de sociale waarden van onze partij? Hoe kunnen we onze Haagse medebewoners beter bereiken?

Met het oprichten van deze werkgroep willen we ons gezicht laten zien bij sociale vraagstukken. Kijken waar problematiek ligt, waar de Haagse inwoners onze sociale inzet en veerkracht kunnen gebruiken. Er hebben zich al aardig wat mensen aangemeld, maar we kunnen zeker nog partijleden gebruiken. Meld je aan als je zin hebt om iets te doen.

De twee werkgroeptrekkers, Shadia Shaneh Saz en Barbara Knol, kun je hierover bellen. Ons uitgangspunt is om vooral dingen te doen en niet teveel en te lang te vergaderen. Op dit moment zijn we vooral aan het kijken waar we ons kunnen inzetten. De 1 mei viering is ons eerste traject en ook denken we aan deelname aan wijkteams en bibliotheken om bijvoorbeeld mensen te helpen met moeilijke brieven.

We gaan zeker samenwerken met de werkgroep Sociaal van GroenLinks. Voel je welkom om aan te sluiten. Neem contact met ons op via [email protected] of [email protected].