Internationale stad van Vrede en Recht

Als stad van Vrede en Recht hebben we een traditie van gastvrijheid en tolerantie. Welke andere stad in Nederland heeft zoveel moois te bieden? Internationale organisaties, vluchtelingen en citymarketing krijgen hierbij de ruimte.

Het is cruciaal dat de stad van Vrede en Recht pal staat voor ruimhartige opvang van mensen die al een verblijfsvergunning hebben gekregen: statushouders. Wij blijven als Haagse PvdA pleiten voor een volwaardige behandeling van deze land- en stadsgenoten.

De gemeentelijke organisatie werkt duurzaam en heeft Vrede en Recht ook zelf als kernwaarden.

We gaan door met citymarketing

De afgelopen jaren heeft Den Haag zich geprofileerd als stad van Vrede en Recht, en ingezet op toerisme en cybersecurity. Daar willen we mee doorgaan.

Niemand slaapt op straat

Het leidende uitgangspunt is: in Den Haag, de stad van vrede en recht, hoeft niemand op straat te slapen. Wij staan voor een laagdrempelige daklozenopvang, genoeg hulpverleningstrajecten waar mensen op weg worden geholpen naar een zelfstandig leven en een eigen huis en voldoende goedkope sociale huurwoningen. Alleen dan zorgen we ervoor dat het aantal daklozen niet nog verder stijgt.

(Foto: Den Haag Marketing)
Den Haag voor iedereen

Den Haag voor iedereen

De Haagse PvdA knokt voor de toekomst van onze stad en haar mensen. Zodat iedereen betaalbaar kan wonen. Zodat iedereen kans maakt op een goede baan en de zorg krijgt die ze nodig hebben. Voor een Den Haag voor iedereen.

Lees verder