Door op 26 maart 2014

Bedankt!

Dank voor de 755 stemmen! Helaas ben ik daarmee niet herkozen in de raad. Vanavond is in ieder geval voor voorlopig mijn laatste Haagse raadsvergadering.

 

Ik wil de 45 gekozen raadsleden van harte feliciteren met hun raadslidmaatschap. Het is een bijzonder eervolle functie. Ik kan het weten! Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen acht jaar dat ik in de Haagse raad mocht zitten. De tijd is echt omgevlogen.

image_2

 

Het is een eindeloze rij van onderwerpen waar je je als raadslid mee bezighoudt. Door de jaren heen sprak ik bijvoorbeeld over dierenwelzijn, veiligheid, onderwijs, cultuur, de Binckhorst, het jeugdlintje, Leidschenveen-Ypenburg, de helihaven (die er niet kwam), speelruimte, coffeeshops, duurzaam bankieren, evenementen, expats, internationale zaken, de Joodse maquette, de tijdelijke invulling van het Norkfolkterrein, omheiningen, bibliotheken en wereldburgerschap. Er gebeurt zo ontzettend veel in onze stad! Daar mogen we trots op zijn met elkaar.

Het leukste van het raadslidmaatschap is wat mij betreft de werkbezoeken in de stad. Het is altijd leuk om een kijkje te mogen nemen bij mensen en organisaties in de stad. Je ziet daar zo veel enthousiasme om het beste van de stad te maken. De vele mooie activiteiten en het enthousiasme zou nog zichtbaarder moeten zijn.

De afgelopen vier jaar was ik als voorzitter van het presidium vicevoorzitter van de raad. Daar heb ik met veel plezier gedaan en ontzettend veel van geleerd. Het blijft iedere keer weer een eer steeds om de gemeenteraad te morgen voorzitten!

Als PvdA-raadslid ben je automatisch lid van het Centrum voor Lokaal Bestuur. Het heeft me de afgelopen jaren enorm geïnspireerd en inhoudelijk gevoed om met andere PvdA-raadsleden ervaring uit te wisselen en kennis te delen. Ik kan een ieder aanraden actief te worden.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die op me heeft gestemd, net als iedereen waar ik mee heb samengewerkt binnen de PvdA, in de gemeenteraad en in de stad en niet te vergeten al die mensen die naar mijn politieke avonturen hebben geluisterd. Ik blijf zeker actief bij de PvdA en in de stad. Dus tot ziens!

Lobke
lobkezandstra@gmail.com
06-28633189
twitter: @lobkezandstra