Gezocht: leden voor het Ombudsteam PvdA Den Haag

5 februari 2019

Ter versterking van ons PvdA Den haag ombudsteam zoeken wij een aantal:

Leden voor het ombudsteam PvdA Den Haag

Ons ombudsteam was het eerste in Nederland en bestaat al ruim 12 jaar. Wij helpen inwoners van Den Haag, al dan niet lid van de PvdA, die ‘problemen’ hebben, en ze zelf niet kunnen oplossen. Dat kan gaan om werk, pensioen, uitkering , zorg, wonen, allemaal problemen waar een Hagenaar tegenaan kan lopen.

Daartoe hielden we wekelijkse spreekuren op het Partijkantoor, en waren we telefonisch en per mail bereikbaar. De afgelopen tijd hebben we de bereikbaarheid van het team goed onder de loep genomen en bekeken hoe deze aansluit bij de wensen van onze bezoekers.

En er gaan wat vernieuwingen komen, zoals minder vaste spreekuren en meer, zelfs continue, telefonische bereikbaarheid, waarbij elk van de leden afwisselend een week de Ombudstelefoon en de mail  bewaakt. Daarnaast zetten we meer in op signalen aan onze politieke vertegenwoordigers, en willen we een rol spelen bij activiteiten in de wijk, en bij de Commissies en werkgroepen. Kortom meer zichtbaarheid binnen Partij en stad.

Wij zoeken een aantal mensen die met ons mee willen doen.

Wat  vragen wij:

– Inzet en voldoende kennis van de sociale kaart in Den Haag.
Je hoeft helemaal geen specialist te zijn, maar je moet wel met mensen om kunnen gaan, en, naast sociaal gevoel, ook voldoende assertief zijn om zaken in  beweging te krijgen, mensen aan afspraken te houden, en met instanties aan de slag gaan voor onze cliënten.

– Je  bent vasthoudend en voelt je verantwoordelijk.  Je  houden aan afspraken, en aanwezig kunnen zijn op bijeenkomsten is belangrijk.

Het is belangrijk om te weten dat we altijd een beroep kunnen doen op onze raadsleden, op onze landelijke bestuurders, sociale fondsen en ons eigen Arie de Jonge-fonds.

Wil jij je inzetten voor de inwoners van Den Haag? Denk je dat dit een goed moment is om je te laten zien binnen de afdeling? En zie jij jezelf bij het ombudsteam? Meld je aan! Dan kunnen we in gesprek en kan je ombudsteam versterken. Je moet lid zijn van onze partij en op de ledenlijst staan van onze afdeling. JS-ers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Richt je motivatie aan:

Voorzitter Ombudsteam
PvdA Den Haag,
Jburgwal@casema.nl
0615031582

Of Yvonne Louise Beijerling
Tsoeroe@casema.nl