Door op 21 november 2016

GroenGele-zone winkelcentrum Ypenburg moet beter

 

Verschillende partijen in de Haagse gemeenteraad willen een aanpassing van de groengele-zone rondom winkelcentrum Ypenburg. Naar aanleiding van inzet van de Haagse VVD, PvdA, HSP, CDA, Groep De Mos en SP is er bij het winkelcentrum Ypenburg in september een groengele-zone ingesteld. In Ypenburg wordt al jaren gezocht naar een goede parkeerregeling voor de parkeerplaatsen bij het winkelcentrum. De groengele-zone is een succes, maar uit signalen van bewoners tijdens een bijeenkomst met Bewonersplatform Ypenburg blijkt dat verbetering mogelijk en nodig is vinden PvdA, GdM, HSP, VVD en CDA.

Bij winkelcentrum Ypenburg zijn vele regelingen van kracht geweest in de afgelopen jaren. Nu geldt er bij het winkelcentrum deels betaald parkeren (€1,70 per uur door de week tot 18.00) en deels een groengele zone (€0,10 per uur, en maximaal één uur per dag). Dat verschilt echter per straatzijde en dat voor verwarring, mede doordat er maar weinig informatieborden staan. Verschillende mensen hebben hierdoor onbewust fout geparkeerd en een boete ontvangen. Dit verwarrende systeem leidt tot minder winkelend publiek.

De partijen willen nu dat de groengele-zone wordt uitgebreid. Door de Steentijdsingel aan beide kanten deel uit te laten maken van de zone is een groot deel van het probleem opgelost. Ook willen de partijen extra informatieborden en een uitbreiding van de parkeerduur van 1 naar 2 uur voor het tarief van 10 eurocent. De partijen willen dat de wethouder de geplande evaluatie naar voren haalt en de aanpassingen snel doorvoert.

U vindt de schriftelijke vragen die de partijen hebben gesteld hier. 

Eerder stuurden wij een brief naar verschillende inwoners van Ypenburg waarin we enthousiast vertelden over de groengele-zone bij het winkelcentrum. Niet snel daarna kregen we berichten van bewoners dat de regeling nog wel iets beter kon, daarom stellen we nu deze schriftelijke vragen.