In het nieuws: ‘Haagse thuishulp heeft geen tijd voor pauze door te hoge werkdruk’

19 november 2018

De Haagse PvdA maakt zich zorgen om de thuishulpen in de stad, die door hoge werkdruk en reistijd tussen cliënten geen tijd hebben voor koffiepauzes. Dat blijkt uit gesprekken die partijleden voerden met de medewerkers.

AD Haagsche Courant, 15 november 2018

Uit een enquête van de FNV bleek afgelopen week al dat dit probleem op meerdere plekken in het land voorkomt. Zorgmedewerkers moeten de ruimte krijgen om hun werk goed te kunnen doen, vindt raadslid Janneke Holman. ,,De werkdruk is ontzettend hoog, thuishulpen vliegen de hele dag van hot naar her om huizen schoon te maken, en dan is er niet eens tijd voor pauze. Ik vind dat echt schokkend”, zegt zij.

De PvdA heeft daarom hierover raadsvragen gesteld. ,,Zorgaanbieders mogen in Den Haag hun werk doen omdat er de keiharde afspraak ligt dat ze de cao naleven”, aldus Holman. ,,Dat is nu niet het geval. Daarbij moet de gemeente ook de hand in eigen boezem steken: wordt er genoeg geld uitgetrokken om goede zorg te kunnen bieden?” De partij vindt dat wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid) in actie moet komen en met zorgaanbieders om de tafel moet gaan zitten.