Meer buitenspelen in Den Haag!

Door Janneke Holman op 12 juni 2024

Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag! Daarom ging fractievoorzitter Janneke Holman langs bij een van de vele evenementen in de stad: de Badeendjesrace langs de Suezkade, georganiseerd door actieve wijkbewoner Marko Fehres. Ondanks het druilerige weer, was het met tientallen juichende kinderen én drijvende badeendjes een doorslaand succes.

Buitenspelen is belangrijk, en vooral leuk!

Buitenspelen is niet alleen gezond en leerzaam, het is vooral hartstikke leuk. Daarom is het belangrijk dat er genoeg leuke, mooie en veilige speeltuinen zijn in de stad. Voor de kleiste kinderen tot oudere jongeren, in de héle stad. En daar gaat het nog wel eens mis: eerder zette Janneke zich bijvoorbeeld samen met buurtbewoners in om de speeltuin op het Ruth Firstplein in Transvaal op te knappen, want die lag er al jaren een beetje treurig bij.

Goed nieuws: veel speeltuinen worden opgeknapt

Gelukkig is er goed nieuws: vorige maand kondigde wethouder Hilbert Bredemeijer aan dat er 7,3 miljoen euro beschikbaar is om 75 sport- en speelplekken in de stad op de knappen. Janneke heeft hier een debat over aangevraagd in de gemeenteraad. Want zij wil graag ideeën meegeven over hoe de stad nog leuker kan voor kinderen, waar nieuwe speeltuinen bij kunnen of waar sport- of speelplekken zijn die een opknapbeurt verdienen, maar nu niet op de lijst staan.

Heb jij tips?

Heb jij tips voor Janneke waar nieuwe speeltuinen kunnen komen, welke sport- of speelplek echt moet worden opgeknapt of heb jij andere toffe ideeën? Mail dan naar [email protected]. Ze komt graag langs en neemt die ideeën graag mee in het debat, dat nu gepland staat in oktober.

 

Janneke Holman

Janneke Holman

Janneke Holman (1990) woont in het Valkenboskwartier. Sinds 2018 is ze raadslid voor de PvdA Den Haag en woordvoerder op armoedebestrijding, dakloosheid, zorg en welzijn, buitenruimte en duurzaamheid. Daarin ziet ze dat er een hoop is om voor te knokken. Ze stelt dat de verschillen in Den Haag groot zijn en je steeds mondiger en assertiever

Meer over Janneke Holman