Partij van de Arbeid bestaat 75 jaar en trakteert bewoners verzorgingshuis in Transvaal

9 februari 2021

De Partij van de Arbeid bestaat vandaag 75 jaar en wie jarig is, trakteert! Alle bewoners van WZH Transvaal in Den Haag krijgen van de jarige partij gebakjes om de verjaardag van de sociaaldemocraten te vieren.

Kandidaat-Kamerlid Mikal Tseggai trotseerde vanmiddag de kou om de gebakjes langs te brengen. Tseggai: “Juist de bewoners van dit soort verzorgingshuizen hebben door de coronacrisis een ontzettend zwaar jaar achter de rug. Daarom ben ik blij dat we de bewoners van dit verzorgingshuis op deze manier toch een steuntje in de rug kunnen geven. En ook de helden van de zorg werken hier elke dag keihard. Zij verdienen niet alleen deze gebakjes, maar ook echte waardering: structurele beloning voor het werk dat deze zorgmedewerkers doen. Een beter salaris, geen onzekerheid over je baan. Met ons plan voor een eerlijker Nederland, voor goede en toegankelijke zorg wil ik ook in de Tweede Kamer deze zorgmedewerkers de waardering geven die ze toekomt.”

Tseggai ging met een grote hoeveelheid gebakjes en uiteraard coronaproof langs bij WZH Transvaal. Daar werd ze met open armen en warm ontvangen door de medewerkers die de gebakjes zullen verdelen onder de bewoners.

75 jaar geleden werd op 9 februari de Partij van de Arbeid opgericht, als opvolger van de SDAP.  In de acht decennia die volgden hebben de sociaaldemocraten ook hun stempel gedrukt op Den Haag, bijvoorbeeld door zich keihard in te zetten voor betaalbare woningen, goede zorg en gelijke kansen in het onderwijs.

Nelleke Vedelaar, landelijke voorzitter van de PvdA: “We zijn pas net begonnen. Ons plan voor een eerlijker Nederland is onverminderd actueel. Ik ben heel trots op de actie van onze partijgenoten in Den Haag. Corona legt bloot wat veel mensen in Den Haag al langer voelen: er is teveel verdeeldheid in ons land. Op 17 maart kunnen we echt keuze maken voor een eerlijker Nederland.”