Steven Moesant: “Meer betaalbare woningen en activiteiten voor de jeugd in Ypenburg”

28 februari 2022

Steven Moesant pleitte in het politiek debat in Ypenburg onder andere voor meer betaalbare woningen en activiteiten voor de jeugd. Het debat werd georganiseerd door het BewonersPlatform Ypenburg in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Kandidaatraadslid #21, Steven Moesant, kreeg een aantal pittige stellingen op zijn bord: over verkeersveiligheid, groen, cultuur, woningnood, leefbaarheid en de jeugd. Vooral over de woningnood, de jeugd en de leefbaarheid kon hij de ideeën van de PvdA kwijt. “In Ypenburg wonen veel mensen in een te groot huis omdat veel jongeren rond hun 18e uit de wijk trekken,” aldus Steven. Daarom pleit hij voor de mogelijkheid om deze grote huizen te kunnen splitsen. Ook wil hij leegstaande terreinen gebruiken voor doeleinden, bijvoorbeeld Tiny Houses zo mogelijk. En wil hij meer groepswoningen voor ouderen, wellicht samen met jongeren.

“Voor de jeugd is alles goed geregeld en is geen extra inzet van de gemeente nodig,” was een van de stellingen. Steven erkende dat bewoners soms last kunnen ervaren van de hangjeugd en drugsdealers rondom het Randstadrailstation Leidschenveen en het winkelcentrum. Hij stelde daarom voor meer activiteiten te organiseren in de buurt voor de jeugd en relaties onderling. Ook wil hij meer ogen in Ypenburg, bijvoorbeeld door een bewaakte fietsenstalling bij het station.

Lees hier al onze standpunten over Leidschenveen/Ypenburg.

 

Waar ben je naar op zoek?