Vacature politiek strateeg / communicatiemedewerker (x/v/m)

7 juni 2018

Gezocht: onze held in politieke communicatie 

Ben jij een politiek dier en nieuwsjunkie? Rap met pen en smartphone? Een kei in social media en design? Een natuurtalent in het bereiken en te woord staan van verschillende media? Niet vies van wat leeswerk, maar weet je na 5 minuten waar het om gaat? Initiatiefrijk, enthousiast en creatief? Iemand die niet tegen onrechtvaardigheid kan?

Dan is de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA op zoek naar jou. Wij zoeken een politiek strateeg / communicatiemedewerker (x/v/m) voor 32 uur per week. 

Wat doe je?

Je denkt inhoudelijk, strategisch en communicatief mee over de te voeren politieke agenda. Zowel aan de hand van de actuele raadsagenda als aan de hand van onze focusonderwerpen. Als geboren netwerkerleg je contact met bewoners en organisaties in de stad.

Je bedenkt en voert in nauw overleg met de gemeenteraadsleden en beleidsmedewerker de communicatiestrategie uit. Je vervult een voortrekkersrol rond de de fractie, waar het om zichtbaarheid en (social media) communicatie gaat en bent in staat hier enthousiaste partijleden (vrijwilligers) bij te betrekken.

Je schrijft speeches, persberichten en teksten voor de website. Je geeft sociale mediacampagnes via Facebook, Twitter en Instagram vorm. Je onderhoudt contacten met diverse lokale en landelijke media maar ook met ambtenaren, adviseurs en externe deskundigen.

Wat we zoeken:

  • Hbo- of wo denkniveau,
  • Een vlotte pen, snel kunnen vertalen van politieke ontwikkelingen en plannen naar de stad,
  • In staat op snel een netwerk op te bouwen en te onderhouden met de pers en mensen en organisaties in de stad,
  • Ervaring of gevoel voor social media, het opzetten van campagnes op Facebook, Twitter, Instagram en andere kanalen,
  • Ervaring met of gevoel voor beeld, videobewerking en design,
  • Inzicht in (maatschappelijke) ontwikkelingen en politieke verhoudingen, je bent flexibel, bereikbaar en zelfstandig. Je bent een goede timemanager.
  • Worteling in Den Haag is een pre.

Wij bieden:

Een jonge, dynamische fractie om voor te werken. Een vereniging met veel politiek talent en denkkracht en de nodige helpende handen. Een vaste werkplek met de noodzakelijke faciliteiten, een fantastische collega en prima arbeidsvoorwaarden. 

Het gaat om een aanstelling voor een jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Salarisindicatie: op basis van ervaring, bij een fulltime-aanstelling (36 uur) schaal 9 of 10 volgens de CAO CAR-UWO, op basis van het aantal jaren ervaring. Werkdagen nader overeen te komen.

Solliciteren?

Stuur een motivatie en CV naar pvda@denhaag.nl. Richt je motivatie aan Mathijs van Schaik. Reageer uiterlijk op zondag 24 juni. Heb je vragen over de vacature? Bel of mail fractievoorzitter Martijn Balster via 0622660860 of martijn.balster@denhaag.nl. De gesprekken vinden plaats in de weken van 25 juni en 2 juli.