Door op 9 september 2015

Wethouder Van Engelshoven (D66) onnodig kwetsend naar bewonersorganisaties

De Haagse PvdA vindt de opmerkingen van D66-wethouder Ingrid van Engelshoven over de bewonersorganisaties onnodig kwetsend en ongenuanceerd. PvdA-raadslid Lobke Zandstra: “De bewonersorganisaties hebben de afgelopen jaren veel veerkracht getoond ondanks vele veranderingen. Bewonersorganisaties en bewonersinitiatieven organiseren elk jaar honderden activiteiten in de stad. Daarom moeten we deze organisaties koesteren en versterken. Niet onnodig kwetsen zoals Van Engelshoven doet”.
 
De sociaaldemocraten hebben schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Daarin vraagt de PvdA aan het gemeentebestuur om afstand te nemen van de uitspraken van wethouder van Engelshoven. “Het afgelopen jaar is de gemeente hard aan de slag geweest om samen met de bewonersorganisaties ‘spijkers met koppen’ te slaan in de wijken van Den Haag. Daarom verwacht ik dat het college deze uitspraken van Van Engelshoven niet deelt, maar blijft doorgaan met de goede samenwerking die er nu is.”
 
Bewonersorganisaties zijn de oren en ogen van de wijk. Op vrijwillige basis zijn in de bewonersorganisaties honderden mensen bezig om op te komen voor de belangen van de inwoners in de wijk. Ook organiseren zij elk jaar honderden activiteiten. Daarom zet de PvdA stevig in op goede samenwerking met de bewonersorganisaties, mogelijkheden om bewonersorganisaties te ondersteunen door het uitwisselen van kennis en best-practices. Ook pleit de PvdA voor een campagne waardoor meer Hagenaars actief worden bij bewonersorganisaties. De partij stelde eerder al vragen over de veranderende subsidievorm.