Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest is een geweldig feest. Voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Sint en zijn Pieten zijn allemansvrienden en maken geen onderscheid. Hoogstens in zij die lief zijn geweest en zij die dat niet zijn geweest. Zo moet ook het Sinterklaasfeest gevierd worden als het aan de PvdA ligt. Dat betekent dat we rekening houden met elkaar, om het een zo mooi mogelijk kinderfeest te laten zijn. Voor iedereen. 
De Haagse PvdA is voor de roetveegpiet. Voor iedereen die het viert is dat de beste belichaming van de slimme, lenige en vriendelijke piet. Roetvegen door de schoorsteen, zonder pruik, oorringen en dikke rode lippen. Een Piet, zonder enige associatie met slavernij of onderdanigheid. Wij vinden dan ook dat in navolging van de Haagse basisscholen, Piet overal in de stad roetveegpiet moet zijn. Dat schept duidelijkheid. Het feest blijft wat het is: alle kinderen verdienen aandacht en prachtige cadeautjes. Een feest dat mensen nader tot elkaar brengt. 
Demonstreren tijdens de intocht kan uiteraard. Het recht op demonstreren is een groot goed. Welk standpunt je ook hebt over de Sint of zijn Pieten, je mening uiten en demonstreren mag. Wel moet de intocht een kinderfeest zijn. Als het nodig is wijzen we uit veiligheidsoverwegingen een plek aan voor demonstraties. 
De PvdA veroordeelt extreme uitingen en geweld ten stelligste. Je mening verkondigen is een recht, beledigen onnodig, opruien of aanzetten tot geweld volstrekt ontoelaatbaar. Tegen spreekkoren en/of geweld moet dan ook keihard worden opgetreden. Het recht op en de veiligheid van demonstreren moet bewaakt worden.