Algemeen bestuurslid

Ab Waasdorp

Coördinator wijkteams
Ab Waasdorp

Over Ab Waasdorp

Mijn naam is Ab Waasdorp en ik zit nu voor het tweede jaar in het afdelingsbestuur. In het dagelijks leven ben ik archeoloog en als zodanig werkzaam bij de gemeente Den Haag. Ooit, in de vroege jaren zeventig, ben ik geschiedenis gaan studeren, maar toen ik kennis maakte met het ambacht van het opgraven was ik voor altijd verkocht. Ik had mijn bestemming gevonden. Niets vond en vind ik leuker dan de geschiedenis van onze (verre) voorouders proberen te achterhalen door het vinden en bestuderen van datgene dat ze ooit in de grond hebben achtergelaten. Fysiek kan dat niet meer, ik heb mijn gewrichten te veel op de proef gesteld, maar in woord en geschrift nog steeds wel en dat doe ik dan ook met overgave.

Maar maatschappelijk betrokken ben ik ook altijd geweest en altijd aan de linkerzijde van het spectrum. Dat ik dus lid werd van de PvdA was eigenlijk niet meer dan logisch. Maar het was het opkomende populisme dat me triggerde om echt iets te gaan doen. En dat is me heel goed bevallen!

Al snel werd ik gevraagd om me met het wijkteam Scheveningen bezig te houden en dat leidde onvermijdelijk tot mijn huidige functie in ons afdelingsbestuur : de coördinatie van de wijkteams die we hebben en de uitbreiding en versterking daarvan. Een taaie klus die nooit echt af is, maar ook een heel mooie  omdat dat me de kans geeft vorm te geven waar ik in geloof: een partij die trouw is aan zijn eigen beginselen, zichtbaar is voor de mensen, voor hen wil vechten en daarin het verschil kan maken.

En ik heb nog een grote liefde: dat is Martine Knoppert, beeldend kunstenares, bedreven in het maken van mooie objecten in glas, waar ik al weer 27 jaar mee getrouwd ben. Samen hebben we twee mooie dochters, Sabine en Iris,  die intussen ook al weer een tijd het huis uit zijn.