Mikal blogt: van stembusakkoord anti-racisme tot plan voor solidaire stad

18 februari 2022

Beste partijgenoten, 

Het is stormachtig weer buiten! En op het stadhuis was het ook niet bepaald rustig. Met nog minder dan een maand te gaan, is de campagne nu echt losgebarsten. Help jij ook mee? 

Anti-racisme stembusakkoord

Ik heb met de input voor enkele andere partijen een Stembusakkoord anti-discriminatie opgesteld. Een meerderheid van de Haagse politieke partijen heeft deze vandaag ondertekend: van links tot rechts, van VVD tot HSP. Met het ondertekenen van dit akkoord beloven de partijen er van 2022 tot 2026 alles aan te doen zodat niemand in Den Haag wordt uitgesloten op basis van hun huidskleur, geloof of afkomst. Het stembusakkoord bevat 12 beloftes aan de stad om racisme en discriminatie aan te pakken. Ik ben er heel trots op dat dit gelukt is! 

Wat een storm hè! Maar slapen alle dakloze mensen ook binnen?

Buiten waaien de pannen van het dak en storten bomen neer op straat, maar het is elke keer maar weer de vraag of alle dakloze mensen met dit weer binnen mogen slapen. Want wie dacht dat als je geen dak boven je hoofd hebt in Nederland ‘altijd wel ergens terecht kunt’, heeft het goed mis. De afgelopen 12 jaar is het aantal dak- en thuisloze mensen verdubbeld. Hoewel het CBS in april 2021 constateerde dat de daling was ingezet, loopt het nog steeds storm bij opvanglocaties in het land. Janneke schreef daar samen met het Utrechtse PvdA-raadslid Ilse Raaijmakers een opiniestuk over. Lees het hier. 

Zeven stappenplan naar een solidaire stad 

Na jaren bezuinigingen op welzijn en de coronapandemie is het één over twaalf. Ruim de helft van onze inwoners is matig tot ernstig eenzaam. Bijna een kwart van de Haagse ouderen is kwetsbaar. Den Haag is de stad waar mensen – vooral jongeren – de meeste stress ervaren. De PvdA Den Haag slaat alarm en roept op om het sociaal werk weer te gaan waarderen. Lijsttrekker Martijn en raadslid Janneke maakten een zevenstappenplan voor een stad vol solidariteit. Martijn en Suzanne, onze nummer zeven op de lijst, overhandigden dit plan aan Het Trefpunt in Duindorp. Lees hier het plan. 

Aankomend weekend gaan we weer op pad! We gaan naar Laak, waar ook de landelijke campagne-aftrap plaatsvindt. Natuurlijk nemen we de foodtruck weer mee en gaan we flyeren! Zie ik je daar? 

Met rode groet, 

Mikal