PvdA en GroenLinks trekken samen op voor een mooier Moerwijk

Door Janneke Holman op 7 december 2023

Bewoners in de omgeving van de Jan Luykenlaan in Moerwijk ervaren overlast door afval en langdurig geparkeerde auto’s van buiten de wijk. Ook wachten veel gezinnen al jaren op een sociale huurwoning. Dat bleek uit gesprekken die Janneke Holman (fractievoorzitter PvdA) en Vincent Thepass (raadslid GroenLinks) met bewoners voerden.

GroenLinks en PvdA gaan regelmatig met vrijwilligers en volksvertegenwoordigers de wijken in om van bewoners te horen wat er beter kan in de wijk. Zaterdag 2 december was Moerwijk aan de beurt. Naast de signalen over parkeren, afval en sociale huurwoningen hoorden Holman en Thepass ook ideeën om de binnentuinen meer kindvriendelijk te maken, de roep om meer activiteiten voor jongeren in de wijk en waren er zorgen over de sociale veiligheid.

Vincent Thepass benadrukt het belang om direct in contact te staan met de wijk: “Veel Moerwijkers voelen zich niet gehoord en gezien door de gemeente. Dat bleek ook deze keer weer uit de gesprekken die we hadden. Het is aan ons als GroenLinks en PvdA om te laten zien dat het echt anders kan, door de signalen uit de wijk op te pakken en samen met bewoners te strijden voor een mooier Moerwijk.” Janneke Holman voegt toe: “De omgeving van Jan Luykenlaan verdient beter, en vooruitgang begint met luisteren naar de bewoners. GroenLinks en de PvdA willen helpen en problemen oplossen zodat mensen zich thuis voelen in hun wijk.”

Als het aan GroenLinks en de PvdA ligt, blijft het niet bij praten alleen. Daarom organiseren de partijen in januari een buurtbijeenkomst om met bewoners te kijken naar mogelijke acties rondom afval, parkeren en andere problemen. Interesse om daarbij te zijn? Stuur dan een mail naar [email protected] of [email protected].

Janneke Holman

Janneke Holman

Janneke Holman (1990) woont in het Valkenboskwartier. Sinds 2018 is ze raadslid voor de PvdA Den Haag en woordvoerder op armoedebestrijding, dakloosheid, zorg en welzijn, buitenruimte en duurzaamheid. Daarin ziet ze dat er een hoop is om voor te knokken. Ze stelt dat de verschillen in Den Haag groot zijn en je steeds mondiger en assertiever

Meer over Janneke Holman