Door op 7 februari 2014

Heb een Haags tuintje in je hart

De PvdA is blij dat het verbouwen van je eigen groenten weer helemaal ‘hip’ is. Afgelopen week liep het storm bij de uitgifte van de buurttuintjes. Binnen een half uur waren alle 300 tuintjes vergeven. Misschien heeft u ook wel interesse in het huren van een buurtuintje van 15m2 voor 26 euro voor 1 seizoen. Onderaan dit bericht staat hoe u dit kunt doen. PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash: “Buurttuintjes zijn duurzaam, goed voor het milieu en je krijgt ook nog beweging. Het leukste is om samen met je kinderen te ontdekken hoe de bladeren van  de komkommer of aardappelen eruit zien voor ze er mooi bijliggen in de supermarkt.”

PvdA-woordvoerder leefomgeving Rajesh Ramnewash: “Nog voordat de lente begint moet het college meer buurttuinen uitgeven. De vraag is groot en tegelijkertijd is het aantal braakliggende terreinen in de stad een doorn in het oog van veel Hagenaars. Het college moet met particuliere eigenaren in gesprek gaan om braakliggende terreinen rijp te maken voor lichte tuinbouw.”

Frans van der Steen, oud-directeur van het Haags Milieu Centrum ziet geen reden voor de gemeente Den Haag om niet nog meer buurttuintjes aan te leggen. “Het zal zelden voorkomen dat de grond eerst gesaneerd moet worden. Dan zijn mooie steigerhouten opbouwbakken ook altijd nog een optie om braakliggende grond aantrekkelijker te maken.”

“Het aantal buurttuintjes in Den Haag moet zo snel mogelijk minimaal verdubbeld worden, ik zal het college hier op blijven aanspreken”, aldus Ramnewash.

Hebt u ook interesse in een buurttuin:
Aanmelden voor een buurttuin kan nog, alleen op woensdag 12 februari 2014, tussen 15.30 en 16.30 uur op stadsboerderij de Molenweide.

Lees hier voor meer informatie: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/natuur-en-milieu/to/Buurttuinen.htm

Lees hier de schriftelijke vragen:  SV Buurttuintjes

 

Waar ben je naar op zoek?