Door op 11 september 2013

Hoogste punt studentenwoningen Hoefkade bereikt

Op dinsdag 10 september is het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van elf studentenwoningen aan de Hoefkade 316 -320. Het complex wordt gebouwd in een historiserende stijl waarbij een groot aantal originele ornamenten terugkomen in de nieuwbouw.

Alle woningen zijn energiezuinig en voorzien van een eigen toilet, douche en keuken. Twee studentenwoningen zijn uitgerust met voorzieningen voor mindervalide studenten. De huurprijzen voor deze zelfstandige studentenwoningen beginnen bij € 400,00 per maand.

Eind 2012 heeft de Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt- Oude Centrum op de hoek van de Wolterbeekstraat en de Hoefkade twee vervallen panden aangekocht. In april 2013 is gestart met de bouwwerkzaamheden en de woningen worden naar verwachting in januari 2014 opgeleverd. De nieuwbouw van de Hoefkade 316 – 302 is het sluitstuk op een succesvolle transformatie van de Poeldijksestraat tot woonstraat Wolterbeekstraat.

WOM
De Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt Oude – Centrum Den Haag (WOM) is in 2008 opgericht door de gemeente Den Haag en de woningcorporatie Staedion met als doel de leefbaarheid en veiligheid van het gebied te verbeteren. De WOM tracht dit doel met name te bereiken door het onderhouden, renoveren en herontwikkelen van bestaand vastgoed waardoor ook andere vastgoedeigenaren meer gaan investeren in hun vastgoed.

  
Artist impressie
Artist impressie
 
Bron: Denhaag.nl