Maak parkeerplekken in bestaande parkeergarages beschikbaar voor vergunninghouders

Door Mairan Sewtahal op 18 januari 2024

In veel Haagse wijken is de parkeerdruk hoog, en staan de straten vol met auto’s. Deze auto’s staan ook nog eens vaak verkeerd geparkeerd. Voor bewoners is het vinden van een parkeerplek vaak lastig. Bijvoorbeeld voor bewoners rondom de Haagse markt, daar hoor ik vaak dat zij veel moeite hebben met het vinden van een parkeerplek.  

Naast dat het parkeren voor bewoners tot irritatie leidt, is het ook vervelend voor het straatbeeld en het lopen en fietsen op straat als er veel auto’s staan. Om twee vliegen in een klap te slaan heb ik de wethouder gevraagd om te kijken naar het openstellen van al bestaande parkeergarages voor vergunninghouders. Zo kunnen bewoners makkelijker een plekje vinden, en wordt de straat ook fijner om te bewandelen voor andere bewoners.

Ik heb de wethouder gevraagd om eerst te focussen op parkeergarages in Schilderswijk en Transvaal, omdat de parkeerdruk daar heel hoog is. De wethouder reageerde positief, en gaat kijken naar welke mogelijkheden er zijn om de parkeergarages ter beschikking te stellen aan de bewoners. Ik hoop snel antwoord van de wethouder te krijgen, en hou jullie op de hoogte!

 

Mairan Sewtahal

Mairan Sewtahal

Mairan (1985) heeft twee dochters en staat bekend als sterk en rechtvaardig. Hij woont in Laak en is opgegroeid in Transvaal. Hij is trots dat hij is opgegroeid waar alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn. Mairan houdt van de prachtige braderies op de Paul Krugerlaan of Hobbemastraat waar geuren van een lekkere Bara of Kebab onweerstaanbaar zijn.

Meer over Mairan Sewtahal