Samenwonen op proef gaat door!

Door Janneke Holman op 14 februari 2024

De afgelopen anderhalf jaar mocht je als in de bijstand zat ‘Samenwonen op proef’. Dat betekent dat je kon uitproberen of je wil samenwonen met je partner zonder dat dat meteen impact heeft op je uitkering. Deze proef is er gekomen nadat de motie van Janneke in november 2021 is aangenomen die hier op aandrong. Nu is er, op Valentijnsdag nota bene, goed nieuws! De proef wordt doorgezet, wat betekent dat er nog meer koppels met een gerust hart kunnen uitproberen of samen wonen de juiste stap voor hun is.

“Ik ben erg blij dat mijn motie 21 koppels heeft kunnen helpen met het maken van deze keuze. De beslissing of je met je partner onder één dak wil wonen zou niet moeten afhangen van de gevolgen die het kan hebben op je bijstandsuitkering. Fantastisch dat dit zo’n succes is!” Aldus Janneke.

Janneke vervolgt: “Na deze eerste stap, moeten we kijken naar hoe de regeling nog meer kan verbeteren. Is deze proef bekend genoeg? Het zou mooi zijn als nog meer koppels geholpen kunnen worden, maar dan moeten mensen wel weten dat dit mogelijk is.”

 

Janneke Holman

Janneke Holman

Janneke Holman (1990) woont in het Valkenboskwartier. Sinds 2018 is ze raadslid voor de PvdA Den Haag en woordvoerder op armoedebestrijding, dakloosheid, zorg en welzijn, buitenruimte en duurzaamheid. Daarin ziet ze dat er een hoop is om voor te knokken. Ze stelt dat de verschillen in Den Haag groot zijn en je steeds mondiger en assertiever

Meer over Janneke Holman