Voor een gezellig en veilig Regentesseplein

Door Janneke Holman op 7 april 2022

Ophef in het Regentessekwartier: de terrassen op het Regentesseplein, die tijdens de coronacrisis mochten worden uitgebreid naar het middendeel van het plein, moeten verdwijnen. Dat stelt althans de gemeente, omdat het niet veilig zou zijn met de 50 km/uur die gereden mag worden rond het plein. Een opmerkelijke redenatie van de gemeente, zeker omdat de uitbreiding van de terrassen de afgelopen twee jaar niet tot problemen heeft geleid en juist op veel positieve reacties kon rekenen van de buurt.

Verkeersveiligheid

Uit de reactie van de gemeente blijkt dat de terrassen wel zouden mogen blijven als de snelheid wordt teruggebracht naar 30 km/uur. In februari stelde raadslid Janneke Holman samen met GroenLinks en D66 al schriftelijke vragen over het omlaag brengen van de snelheid op de Beeklaan, Regentesselaan en daarmee het Regentesseplein naar 30 km/uur. De aanleiding toen waren de vele klachten van bewoners over auto’s die te hard rijden en de onveilige situatie voor voetgangers en fietsers. Ouders durven hun kinderen bijvoorbeeld niet zelfstandig de Regentesselaan te laten oversteken, of de Beeklaan naar de speeltuin bij de Daguerrestaat of basisschool de Elout in de Copernicusstraat. De vragen zijn nog niet beantwoord door het college.

‘We pik-nicken het niet langer!’

Janneke vindt dat de terrassen moeten blijven, en de snelheid snel verlaagd moet worden naar 30 km/uur. Ook Hart voor Den Haag heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het niet verlengen van de terrasvergunningen.

Op zondag 10 april organiseren buurtbewoners een demonstratie op het Regentesseplein. Onder de slogan ‘We pik-nicken het niet langer!’ gaan bewoners tussen 12:00 en 14:00 uur picknicken op het plein om aandacht te vragen voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid. Janneke zal hier natuurlijk bij aanwezig zijn. Wil je aansluiten? Kom vooral langs en/of stuur Janneke een berichtje!

Janneke Holman

Janneke Holman

Janneke Holman (1990) woont in het Valkenboskwartier. Sinds 2018 is ze raadslid voor de PvdA Den Haag en woordvoerder op armoedebestrijding, dakloosheid, zorg en welzijn, buitenruimte en duurzaamheid. Daarin ziet ze dat er een hoop is om voor te knokken. Ze stelt dat de verschillen in Den Haag groot zijn en je steeds mondiger en assertiever

Meer over Janneke Holman