Charlotte Cammelbeeck: “Geef skaters plek op de Binckhorst.”

14 december 2021

Woontorens, bedrijfsverzamelgebouwen en zelfs een park in het vooruitzicht: de Binckhorst is volop in ontwikkeling. Het moet de nieuwe bruisende wijk worden van Den Haag. Wat betreft de PvdA, krijgen skaters daar dan ook een mooie plek om te sporten en te chillen. “Na het Spui-debacle, zijn we ze dat verschuldigd,” aldus kandidaatraadslid Charlotte Cammelbeeck.

Eerder moesten de skaters zich al invechten op het nieuwe Spuiplein. Het duurde lang voordat ze gehoord werden en toen uiteindelijk een plekje kregen. “Nu krijgen ze drie treden,” aldus Cammelbeeck. “Den Haag is een mooie stad, maar vaak wordt er in de buitenruimte op safe gespeeld. De Binckhorst moet de nieuwe bruisende wijk worden van Den Haag, daar mogen we dus wat meer lef tonen.” Daarom pleit ze er in de aanstaande gemeenteraad voor om de Binckhorst een plek te maken voor skaters en andere urban sporters.

Perfecte plek

Cammelbeeck heeft al de perfecte plek gevonden: tussen de begraafplaatsen en de Rotterdamse Baan. Daar wordt nu afval gedumpt. “Zo kunnen we een plek die van niemand is, een plek maken voor een groep die uit de stad wordt weggepest,” aldus Cammelbeeck.

Draagvlak

“Hieromheen komen veel nieuwe gezinnen en dus jonge mensen wonen. Zij willen ook sporten in de buitenruimte.” Aanwezige keyplayers in de Binckhorst denken daar al langer over na. Zo heeft I’m Binck al fantastische ideeën voor hardlooproutes en praten zij al langer met PIP over skateplekken. “Extra reden om daar nu gehoor aan te geven.”

Tijdelijk skatepark

“Dit hebben we altijd al gewild dus als het er nu echt komt, zou dat fantastisch zijn,” aldus David Schoch, mede-eigenaar van de PIP. Daarom stelt Cammelbeeck voor zo snel mogelijk alvast een tijdelijk skatepark neer te zetten. “Zo is er ook tijd om voor de gemeente rustig met de skaters te praten over wat zij willen en nodig hebben en zo het mooiste skatepark van de regio te bouwen.”