Door op 22 december 2014

Duurzame stad

In het kader van duurzaamheid is er veel te zien en te doen in de stad. Op dit moment zijn we als Raad in afwachting van de nieuwe plannen van de wethouder. Een mooi moment om in de stad op pad te gaan.

 

 

 

Quartier Laak 

Samen met Tobias Dander (D66) was ik onlangs op bezoek bij Quartier Laak . We spraken af bij paviljoen Kobus. Paviljoen Kobus is natuurlijk sowieso een mooie plek aan het water in Laak. Het gesprek met Quartier Laak was inspirerend. Het is goed om te zien hoe actief ze zijn in de wijk en proberen te werken aan sociale cohesie en duurzaamheid. Op 14 februari organiseren ze een lichtjesroute in Laak. Dat wordt zeker een mooi evenement.

Duurzaamheidsontbijt 

Deze maand was ik met Tobias Dander ook te gast bij het duurzaamheidsontbijt van de gemeente Den Haag en Fonds 1818  in het kader van bewonersinitatieven op het gebied van duurzaamheid. We hoorden de ervaringen over de ontwikkelingen in de verschillende Haagse wijken. Soms gaat het opeens snel, maar vaak ook gaat het trager dan men zou willen. Maar men laat zich echter niet uit het veld slaan, en werkt vol enthousiasme door. Leuk vond ik ook het initiatief van Energiek om Haagse energyparties  te organiseren. Misschien ook iets voor u en uw buren?

 De stadskwekerij

Samen met drie actieve partijgenoten bracht ik afgelopen week ook een bezoek aan de stadskwekerij. Op de stadskwekerij worden tegenwoordig niet veel bomen meer gekweekt, maar het bruist er wel van de activiteiten: plantenbakken worden gevuld, bomen besteld en uitgeleverd naar projecten in de stad en oude historische bloembakken worden opgeknapt. Hier ‘logeren’ bomen als ze verplaatst moeten worden tijdens werkzaamheden. De medewerkers vertelden met liefde over hun werk en de bomen in de stad; ook al realiseren ze zich dat het voor veel bomen lastig leven is in de stad (en aan zee overigens). Zelfs in dit druilige winterweer zie je dat dit in de zomer een fantastisch mooie plek moet zijn!

Kent u ook een mooi project in de stad? Ik kom graag een keer langs!

Wilt u meedenken bij de PvdA over duurzaamheid? Er wordt een werkgroep duurzaamheid opgericht: doe mee!

Mail naar: lobkezandstra@gmail.com