Geef speeltuin Ruth Firstplein een opknapbeurt!

Door Janneke Holman op 17 november 2021

De speeltuin op het Ruth Firstplein in Transvaal is nodig toe aan een opknapbeurt. De vele kinderen in aan het pleintje wonen komen er graag spelen, maar de speeltuin ligt er nu droevig bij: het speelhuisje met glijbaan kan wel een reparatiebeurt gebruiken, en de betonnen paaltjes, schildpadden en schommel hebben een lik verf nodig.

Bloembakken

Vorige maand vroeg raadslid Janneke Holman al aandacht voor de bloembakken een steenworp afstand aan de Christiaan de Wetstraat. De ouderen in de flat ernaast keken iedere dat uit op de treurige, niet onderhouden bloembakken. Die zijn inmiddels weer gevuld met mooie, winterproof planten en bloemen. Goed nieuws dus! Daarnaast riep Janneke op om ook de rest van het (groen)onderhoud in Transvaal onder de loep te nemen. Want er moet nog veel gebeuren in de wijk.

Manifest van bewoners

Afgelopen week overhandigden buurtbewoners uit Transvaal het manifest ‘Het is vijf over twaalf en tijd voor actie: voor een leefbaar, veilig en plezierig Transvaal’, met een lange lijst van punten die aandacht nodig hebben in de wijk. De bewoners noemen daar ook het Ruth Firstplein. De PvdA fractie kijkt ook naar de andere punten in het manifest om op te pakken.

Opknapbeurt is hard nodig

Kinderen in Transvaal verdienen het om in een mooie, fijne en veilige speeltuin te spelen. Daarom heeft Janneke de vraag gesteld aan het college wanneer de speeltuin op de planning staat voor een grondige renovatie, maar om ook zo snel mogelijk de speeltuin een opknapbeurt te geven met een lik verf en reparatie van de speeltoestellen.

 

 

Janneke Holman

Janneke Holman

Janneke Holman (1990) woont in het Valkenboskwartier. Sinds 2018 is ze raadslid voor de PvdA Den Haag en woordvoerder op armoedebestrijding, dakloosheid, zorg en welzijn, buitenruimte en duurzaamheid. Daarin ziet ze dat er een hoop is om voor te knokken. Ze stelt dat de verschillen in Den Haag groot zijn en je steeds mondiger en assertiever

Meer over Janneke Holman