Mikal Blogt: van voorjaarsnota tot lerarentekort

16 juli 2021

Twee keer raadsvergadering in een week. Dit, om alle onderwerpen ook afgerond te hebben voor het zomerreces. Dat was even pittig.

Voorjaarsnota
We keken terug op 2020: het jaar van de lockdowns, testen, mondkapjes en heel veel meetings in Teams. Maar het was ook een jaar waarin mensen extra naar elkaar omkeken. Zo hielpen we kinderen aan werkende laptops zodat ze online thuisonderwijs konden volgen. En bezorgden we maaltijden aan ouderen die het moeilijk hadden. Daar ben ik erg trots op. Toch hangen er ook donkere wolken boven de stad. Lees de inbreng: Inzet op wonen, onderwijs, duurzaamheid en zorg tijdens bespreking programmarekening – PvdA Den Haag

Lerarentekort
Verder stelde ik opnieuw verschillende maatregelen voor om het grote lerarentekort in de stad te voorkomen. Zo wil ik specifieke communicatie om het imago te verbeteren van het beroep leraar in wijken met de grootste lerarentekorten. Ook riep ik op om opleidingen voor ondersteunend personeel in het onderwijs tot leraar te faciliteren. Lees mijn inbreng: “Specifieke communicatie en faciliteren zij-instroom voor leraar-zijn in Laak, Escamp en Centrum” – PvdA Den Haag

De zomersessies van Martijn zijn ten einde. Het was een zeer inspirerende reeks van dialogen op echte PvdA-onderwerpen met boeiende gasten. Als je deze gemist hebt, kun je ze hier terugkijken.

Tijd voor het zomerreces. Voor de raadsleden tijd voor rust, reflectie en ruimte om nieuwe ideeën op te doen in de komende 6 weken. We starten het nieuwe seizoen gelijk goed met een leuke BuurtBabbel in ReVa. Hoop je dan weer te zien!

Groet, Mikal