Mikal Blogt: Van Wijkbezoek tot Paarse Vrijdag

10 december 2021

Beste partijgenoten,

Het Sinterklaasweekend begon nat, koud en winderig. Dat hield onze enthousiaste kandidaten en leden niet tegen om een wijkwandeling te doen. Drie bevlogen vrijwilligers van BORO liepen met hen door Rustenbrug-Oostbroek om de wijk beter te leren kennen. Je leest het verslag van de BuurtBabbel Rustenburg-Oostbroek hier terug:  Terugblik BuurtBabbel Rustenburg-Oostbroek – PvdA Den Haag

Jongeren aan het woord
De jongerenpartij JS Den Haag-Leiden vraagt meer aandacht voor jongeren. Voorzitter Abdelkader Karbache presenteerde bij Den Haag FM (in de ochtendshow op 6 december om 08:10 uur) hun verlanglijstje. Met op 1: meer woningen. Abdelkader: ”Nu wonen studenten op 8m2 en betalen verschrikkelijk veel”. Maar er staan nog meer punten op hun lijstje. De lijst werd overhandigd aan fractievertegenwoordiger Samir.
Den Haag FM » Zes Sinterklaaseisen voor Haagse jongeren in de schoen van de gemeente

Lees ook het nieuwsartikel op Dagblad070 | Jonge Socialisten: ‘Meer aandacht voor jongeren in Den Haag’

Vrouwenzwemmen
Het wordt tijd om het vrouwenzwemmen weer terug te brengen. Daar pleit Samir voor: “Want hoe meer Hagenaren sporten, hoe gezonder de stad wordt.” Samir was vrijdagochtend al vroeg te gast bij Den Haag FM om hier meer over te zeggen. Je leest hieronder het verschenen artikel in de Posthoorn Escamp van afgelopen week.

Vrijwilligers
Het is de week van de vrijwilliger, maar juist nu wil de Haagse wethouder bij verschillende regelingen de vrijwilligersvergoeding stopzetten. Een slechte zaak. “De vrijwilligersvergoeding moet behouden blijven voor de mensen die dat nodig hebben. Dit zal vooral de kwetsbare vrijwilligers en zo de stad hard raken.” aldus Tim ‘S Jongers, kandidaatsraadslid #3 en auteur van het boek Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties. Lees hier meer: “Pak vrijwilligersvergoeding niet af van de mensen die het nodig hebben.” – PvdA Den Haag

Paarse Vrijdag
Vandaag is het Paarse Vrijdag. Vooruitlopend op deze dag schreef kandidaatraadslid Marieke Kroneman een opiniestuk in het AD. Ze pleit voor beter onderwijs in omgang met genderdiversiteit.
Nu moeten scholen niet alleen verplicht lesgeven over burgerschap, maar ook leerlingen laten oefenen met tolerantie, gelijkheid en anti-discriminatie van seksualiteit en gender. Dat is voor veel docenten nog lastig. “Daarom wil ik met de PvdA Den Haag dat professionals in het onderwijs, welzijn, zorg en sport training krijgen in het omgaan met seksuele en genderdiversiteit en het tegengaan van vooroordelen,” aldus Marieke.
Lees meer: “Train professionals in seksuele en genderdiversiteit” – PvdA Den Haag

Opinie AD

Zoals je in mijn blog leest, zijn onze enthousiaste kandidaten al goed op stoom. De campagne draait op volle toeren. De laatste canvasactie van dit jaar staat aankomende woensdag in Moerwijk gepland. Leuk als jij daar ook bij wilt aansluiten. Samen maken we de campagne.

Heb een fijn weekend!

Groet, Mikal