Publieke banen

Publieke banen zijn échte banen. Daarom hebben we de afgelopen jaren 1.000 banen gecreëerd voor mensen die anders niet aan de slag komen. Nuttig, zinvol werk dat van waarde is voor de Haagse samenleving. Daarom creëren we de komende vier jaar nog 2.000 publieke banen. Zo zorgen we voor echte banen voor iedereen.

In Den Haag lukt het ongeveer 8.000 mensen in de stad structureel niet om werk te vinden. Publieke banen vullen een gat in sectoren waar nu werk blijft liggen. Werk waar organisaties geen geld voor hebben of taken die niet of onvoldoende gebeuren. Denk aan extra hulp op scholen in de vorm van conciërges, in de zorg of als medewerker op sportvelden. Bestaand werk verdwijnt niet door de komst van deze banen. Een deel van de overblijvende 7.000 werklozen kan door opleidingen en hulp aan de slag komen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Wij willen hierom 2.000 extra STiP-banen, en met sociaal georiënteerde werkgevers duizenden anderen aan het werk krijgen. Arbeidsgehandicapten die geen reguliere werkplaats weten te vinden, blijven we beschut werk bieden.

Goed werk voor iedereen

Goed werk voor iedereen

Een baan betekent veel meer dan een loonstrookje: je komt de deur uit, hebt contact met je collega’s en je draagt bij aan de samenleving. We zijn er trots op dat er dankzij ons banenplan 10.000 nieuwe banen zijn bijgekomen in Den Haag. Dat verdubbelen we de komende vier jaar.

Lees verder