Door op 3 oktober 2016

#PvdAindeBuurt: Wateringse Veld

Woensdagochtend bezochten Samir Ahraui en ik het BIT-team in Wateringse Veld. Het was niet de eerste keer dat we elkaar spraken. Het is goed om te zien dat het BIT-team nog steeds actief is in de buurt. 23 oktober vieren ze hun tienjarig bestaan samen met het bewonersplatform Wateringse Veld dat al 15 jaar actief is in deze nieuwe Haagse wijk.
Het is goed dat mensen zich willen inzetten voor de veiligheid in de buurt. Het BIT-team gaat regelmatig de straat op en meldt dan van alles wat er mis is bij de gemeente, woningbouwcorporaties en politie. Samenwerking is heel belangrijk: met de professional in de buurt maar ook met de wijkbewoners. Veel woningen in Wateringse Veld zijn opgeleverd met het politie keurmerk, maar 15 jaar laten is de gekozen beveiliging soms wat achterhaald. Het BIT-teamm wijst mensen er op hun ze hun eigen woning beter kunnen beveiligen. Met Staedion en gemeente werd een wijk voorzien van antikerntrekbeslag. Ook whatsappgroepen van buurtbewoners helpen met de wijk veilig te houden. Het BIT-team zou graag zien dat ze dat met borden ook duidelijk kunnen maken aan de buurt en mensen met kwade bedoelingen.
Er zijn ook zorgen zorgen: zijn de buurthuizen van de toekomst wel toegankelijk genoeg voor de buurt? Worden meldingen in de openbare ruimte wel grondig genoeg opgelost? Zijn er in alle wijken genoeg trapveldjes voor jongeren? Het is belangrijk dat we ook bij dit soort nieuwe wijken blijven kijken of de voorzieningen op orde zijn. Het team moet vaak een melding maken van bijplaatsen bij ondergrondse afvalcontainers (orac’s). Er wordt nu gekeken of nog meer orac’s geadopteerd kunnen worden door buurtbewoners.
Het team zorgt dat ze zelf goed opgeleid zijn. Ze doen elk jaar een update van EHBO- en reanimatie-kennis. Daarbij wordt nu ook aandacht besteed aan kinder EHBO.
Bent u actief in de stad? Wilt u ons laten zien wat u doet? Laat het ons vooral weten. We komen graag langs
PS Wilt u zelf een AED/reanimatie cursus doen? dat kun nu via de Haagse Vrijwlligerscentra