Red Escamp University!

Door Janneke Holman op 6 april 2023

Escamp Univeristy stopt na zeven jaar. Dat bericht kregen ouders en verzorgers gisteren onverwachts. Escamp University is een zaterdagschool voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 om hun talenten verder te ontwikkelen. Ze worden uitgedaagd om ontdekkend en onderzoekend te leren, bijvoorbeeld met uitstapjes naar het Kunstmuseum en colleges over kunstmatige intelligentie en robots.

“Juist in Escamp zijn initiatieven als Escamp University ontzettend belangrijk zodat kinderen het beste uit zichzelf te halen,” zegt raadslid Janneke Holman. “In Zuidwest is aandacht voor kansengelijkheid extra belangrijk: veel kinderen komen uit gezinnen met een taalachterstand, armoede of andere moeilijke omstandigheden.”

Ook ouders zijn overvallen door het nieuws dat de zaterdagschool zo abrupt stopt, terwijl zij zien hoe belangrijk en waardevol het is voor hun kinderen. Raadslid Samir Ahraui: “Escamp University bood juist dat beetje extra wat kinderen met talent in de wijk nodig hebben. Daarom roepen we het college op om het initiatief te redden.”

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Janneke Holman

Janneke Holman

Janneke Holman (1990) woont in het Regentessekwartier. Van daaruit ziet ze Den Haag als een fantastische stad. Ze ziet hoe de wijk bloeit, bewoners samen de buurt groener maken, gezamenlijk zonnepanelen op daken leggen en straatfeesten en festivals organiseren. Sinds 2018 is ze raadslid voor de PvdA Den Haag en woordvoerder op armoedebestrijding, buitenruimte, duurzaamheid

Meer over Janneke Holman